top of page

Lees meer

Een verkeersongeval confronteert je met talloze en diverse problemen, vragen en uitdagingen. Misschien staan er al hulpverleners rond jou. Maar je kan niet alle informatie in een keer behappen. Soms helpt een boek hierbij. Je leest over gelijkaardige ervaringen bij anderen. Of je krijgt meer inzicht in de analyse en toelichting van een gespecialiseerd iemand.

 

We stellen hier enkele boeken voor, maar via onderstaande knop kom je in de bib van Sig vzw terecht en daar vind je heel wat onder de rubriek “hersenletsel”.

Altijd onderweg boekcover

MIEKE CLAES & DR. DIRK LIESSENS

Altijd onderweg

Mieke, een jonge vrouw, krijgt bij een auto-ongeval een klap op het hoofd. Die ene klap slaat een onmiskenbare breuk in haar prille leven. Van de ene dag op de andere moet zij, samen met haar familie, verder met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Een lange, onbekende weg, met veel onverwachte tegenliggers.

STIJN GEERINCK

Tussen hoop en hersenletsel

Dit boek beschrijft een zoektocht in extreme omstandigheden, de strooptocht tussen terugval en vooruitgang van een verkeersslachtoffer. Stijn Geerinck werd op de fiets aangereden door een dronken automobiliste. Hij onderging uitgebreide, complexe neurochirurgie en maxillofaciale (aan het gelaat gerelateerde) chirurgie in het UZ Gent. In dit verhaal komen de vele aspecten van een veeleisende revalidatie aan bod: fysiek, medisch, mentaal, sociaal, financieel,...

Tussen hoop en hersenletsel boekcover
Over-Hoop boekcover

SABINE COCQUYT

Over-Hoop. Jongeren met een hersenletsel na een verkeersongeval

In dit boek vertellen slachtoffers en gezinnen over de diverse en complexe gevolgen van een zwaar verkeersongeval.  Ze vertellen over de impact op fysiek maar zeker ook op psychisch en emotioneel vlak, over revalidatie, over de moeilijke zoektocht naar reïntegratie, over de worsteling met verzekeringen, over de impact op relaties…

SABINE COCQUYT

De stille epidemie. Leven na een tragisch ongeval

De auteur verloor haar beide ouders in een zwaar ongeval, met een dronken veroorzaker. Haar zoontje raakte hierbij in coma met hersenletsel tot gevolg. In dit boek neemt ze de lezer mee in de rollercoaster aan gevoelens die vele jaren haar deel geweest zijn.

De stille epidemie boekcover
Het spijt mij boekcover

SABINE COCQUYT

Het spijt mij. Over bemiddeling na een verkeersongeval

Een verkeersongeval is een zware klap, zeker voor de slachtoffers en hun naasten, maar ook voor de veroorzakers. In dit boek volgt Sabine Cocquyt de bemiddeling die na zo’n tragische gebeurtenis kan opgestart worden. In de verhalen wordt getoond hoe beide partijen op zoek gaan naar antwoorden en hoezeer bemiddeling, direct of indirect, hierbij kan helpen. 

FLEUR VAN DER BIJ

Verkeersslachtoffer 22/10. Op zoek naar de man die mijn zusje doodreed

Dertien jaar nadat haar zusje sterft in een ongeval gaat de auteur op zoek naar de veroorzaker. Wie was die man? Hoe zou het hem vergaan zijn na die dag? Hoe om te gaan met het noodlot? En wat is vergeven?

Verkeersslachtoffer 22/10 boekcover
Cover: Als het verkeer je raakt

RONDPUNT VZW

Als het verkeer je raakt. Praktische gids na een verkeersongeval

Deze praktische gids  verstrekt objectieve informatie over alles wat op je pad komt na een verkeersongeval en helpt je opnieuw op weg.

De gids is gratis te bestellen via info@rondpunt.be.

bottom of page